Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2013 13:54 - Любопитно за огледалото
Автор: christ Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1629 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 14.01.2013 21:04


Двойствената природа на огледалната повърхност винаги е карала хората да се замислят. Разбира се, може и да не вярвате на това, но свидетелствата за странните свойства на огледалото са прекалено много за да ги игнорираме.

image      Много учени са убедени, че огледалото, както и всяка друга вещ, е обкръжено от невидимо поле. Някои огледала притежават положителна енергия, други – отрицателна, особено ако пред тях се извършват скандали, насилия или убийства.

Хората от стари времена покриват огледалото в стаята, където лежи покойник. Този ритуал е свързан със стари легенди. Смятало се е, че през огледалото душата на покойника може да вземе със себе си някого в другия свят. Или жаждата за живот на умрелия може да използва огледалото като ориентир и той да се върне отново в този свят, а душата му да живее в огледалния свят. И много още легенди и митове. Например за не много добро предзнаменование се счита счупването на огледалото. Това ще ви осигури седем години нещастие. Не бива обаче огледалото да се разглежда само като източник на беди, то има и положителни качества, които могат да ви донесат успех. Смята се, че ако гледате в огледалото, пожелавайки си всичко най-хубаво, то успехът сам ще дойде при вас. Всеки сам решава къде да  закачи огледалото. Най-общо казано, огледалото трябва да е там, където ще ви бъде най-удобно да се гледате.

 

Ето няколко съвета към които можете да се придържате за да се обезопасите от натрупване на отрицателна памет, а и да създадете мир и покой във вашия дом.

 

1. Всички огледала в домът ви трябва да са чисти. Необходимо е редовно да се почистват от прах и петна.

 

2. Ако сте счупили огледалото или дори да се е получила пукнатина, веднага се отървете от него. Счупеното носи нещастие.

 

3. Когато сте болен или преуморен по-рядко се гледайте в огледалото. Това може да се отрази негативно на членовете на вашето семейство. 

 

4. Огледалото не трябва да отразява леглото, защото човек докато спи е напълно лишен от всякаква защита. 

 

5. Огледалото не трябва да отразява неприятните места в дома ви: коша с мръсно бельо, кофата със смет, тоалетната.

 

6. В никакъв случай не допускайте скандали пред огледалото. 

 

7. Ако имате възможност в коридора поставете огледало, което да отразява в цял ръст. Ако то „отрязва” отражението, това не е добре.

 

8. И накрая – да обобщим: всичко с мярка! Не се кривете пред огледалото, не се застоявайте по цяло денонощие. Приближавайте се към него с усмивка и си пожелайте успех – независимо дали вярвате във всичко казано или – не!

 

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - Малко суеверно звучи, но все пак ...
18.01.2013 12:55
Малко суеверно звучи, но все пак може да има нещо вярно. Както беше се изразил бай Ганьо : " С дявола сме добре. Защо да не направим едно темане и на Господа." /перифразиран цитат/
цитирай
2. christ - Животът е пълен със суеверия
18.01.2013 14:35
Едно повече или едно по-малко едва ли има значение. А това ми се видя любопитно. Все пак има народни поверия свързани с огледалото. А звучи и доста забавно... Иначе съм пълен атеист.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: christ
Категория: Лични дневници
Прочетен: 100468
Постинги: 36
Коментари: 81
Гласове: 72
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930